Verzia pre slabozrakýchKlasické zobrazenie | Kontakty | RSS | Verzia pre tlač | English
Hore

2002/05 vyhradené miesta na vylepovanie volebných plagátov


Platné od:06.11.2002
Súbor:/data/att/4769.pdf
Prepis:Všeobecne záväzné nariadenie mestskej časti Bratislava - Nové Mesto č. 5/2002 zo dňa 15. 10. 2002, o vyhradení miest na verejných priestranstvách, ktoré môžu byť použité na vylepovanie volebných plagátov v mestskej časti Bratislava - Nové Mesto vo voľbách do orgánov samosprávy v roku 2002

Miestne zastupiteľstvo mestskej časti Bratislava - Nové Mesto podľa ust. § 15 ods. 2 zákona SNR č. 377/1990 Zb. o hlavnom meste SR Bratislave v znení neskorších predpisov a § 30 ods.10 zákona SNR č.. 346/1990 Zb. o voľbách do orgánov samosprávy obcí v znení neskorších predpisov sa uznieslo na tomto všeobecne záväznom nariadení :

§ 1
Úvodné ustanovenia

(1) Všeobecne záväzné nariadenie (ďalej len "nariadenie") mestskej časti Bratislava - Nové Mesto (ďalej len "MČ") ustanovuje, že :
a) vyhradzuje miesta na verejných priestranstvách na vylepovanie volebných plagátov, ktoré môžu byť použité v MČ v čase volebnej kampane volieb do orgánov samosprávy obcí v roku 2002,
b) určuje práva a povinnosti kandidujúcich subjektov,
c) určuje práva a povinnosti fyzických a právnických osôb, ktoré majú právo na prevádzkovanie propagačných a reklamných zariadení v MČ.
(2) Verejné priestranstvá pre účely tohto nariadenia sa rozumejú :
a) všetky miesta, ktoré slúžia pre verejné používanie - ulice, námestia, cesty, miestne komunikácie, chodníky, parky, parkoviská, mosty, nadchody, podchody, lávky, schodiská, schody, verejná zeleň, lesopark, detské ihriská, trhové miesta,
b) časti stavieb, pozemkov a priestorov viditeľné a prístupné z verejných priestranstiev,
c) zariadenia na verejných priestranstvách, najmä lavičky, uličné odpadové koše, zariadenia mobilnej zelene (vázy),
d) trvalé a dočasné stavby umiestnené na verejných priestranstvách najmä - stĺpy verejného osvetlenia, trolejového a elektrického vedenia, zariadenia informačných systémov, Bratislavský informačný a orientačný systém, zariadenia zastávok MHD, rozvodné skrine (elektrina, plyn, SKT a podobne).
(3) Volebná kampaň volieb do samosprávy obcí v roku 2002 je v čase od 19. novembra 2002, t.j. 17 dní pred začatím konania volieb od 0.00 hodín a končí 48 hodín pre začiatkom volieb, t.j. 4. decembra 2002 o 14.00 hodine.

§ 2
Miesta na vylepovanie volebných plagátov

(1) Vylepovať volebné plagáty na verejných priestranstvách počas volebnej kampane možno len na miestach vyhradených MČ týmto nariadením.
(2) Miesta na bezplatné vylepovanie volebných plagátov sú reklamné a propagačné valce, označené aj počas volebnej kampane textom v hornej časti "MESTSKÁ ČASŤ BRATISLAVA -NOVÉ MESTO" v lokalitách:
1. Športová hala Pasienky (križovatka Trnavská- Bajkalská)
2. Biely kríž (námestie Biely kríž- predajňa potravín)
3. Kramáre (križovatka Bárdošova - Stromová ul. )
4. Račianske mýto (zastávka MHD)
5. Račianska ul. (pri predajni potravín Pokrok)
6. Račianska ul. (pri lekárni - Teplická ul.)
7. Račianska ul. (Gaštanový hájik)
8. Trnavské mýto (pred Tržnicou)
9. Trnavské mýto (za Tržnicou)
10. Kramáre (pred vstupom do NsP L. Dérera)
11. Olbrachtova ul. (vstup do Mierovej kolónie)
12. Koliba (Bellova ul.)
13. Kukučínova ul. (pri OD Slimák)
14. Nobelova ul. - pri objekte Istrochem,
ktoré sú vo vlastníctve MČ.
(3) Miesta na vylepovanie volebných plagátov ďalej sú :
ostatné billboardové a reklamné plochy v MČ na základe vzájomnej dohody kandidujúcich subjektov s ich prevádzkovateľom.
(4) Vylepovanie volebných plagátov na iné miesta na verejných priestranstvách v MČ je porušením tohto nariadenia. Porušením tohto nariadenia je vylepovať volebné plagáty aj na brány domov, steny budov a iné zariadenia, ktoré sú majetkom alebo v správe MČ a iných právnických a fyzických osôb a to aj v takom prípade, ak sú na nich umiestnené tabule alebo skrinky určené na vylepovanie plagátov alebo iných písomných oznamov.

§ 3
Podmienky poskytovania miest na vylepovanie
volebných plagátov

(1) Každý kandidujúci subjekt má právo na rovnakú plochu pre svoje plagáty na vyhradených miestach podľa tohto nariadenia.
(2) Najneskôr deň pred zahájením volebnej kampane na vyhradených reklamných a propagačných valcoch, podľa § 2, ods. 2 tohto nariadenia MČ rozčlení vylepovacie plochy pre jednotlivé kandidujúce subjekty.
(3) Vyhradená plocha pre kandidujúci subjekt sa nesmie poskytnúť inému kandidujúcemu subjektu.

§ 4
Sankcie

Za porušenie tohto nariadenia môže starosta MČ právnickej osobe uložiť pokutu podľa § 28 zákona SNR č. 377/1990 Zb. o hlavnom meste Slovenskej republiky Bratislave a fyzickú osobu môže postihnúť za priestupok podľa § 46 zákona SNR č. 372/1990 Zb. o priestupkoch.

§ 5
Záverečné ustanovenia

(1) Všeobecne záväzné nariadenia bolo schválené Miestnym zastupiteľstvom mestskej časti Bratislava - Nové Mesto dňa 15. 10. 2002 uznesením č. 24/31.
(2) Zmeny alebo doplnky tohto nariadenia možno urobiť len Všeobecne záväzným nariadením.
(3) Účinnosť nadobúda pätnástym dňom od vyvesenia na úradných tabuliach.

Ing. Richard Frimmel
starosta

Bratislava 15. 10. 2002

Hore
Hore
Hore