Verzia pre slabozrakýchKlasické zobrazenie | Kontakty | RSS | Verzia pre tlač | English
Hore

Nové Mesto pozýva na cyklistické preteky a veľkú oslavu MDD

Nové Mesto pozýva na cyklistické preteky a veľkú oslavu MDD
23.05.2014 - V nedeľu 1. júna sa na bratislavskej Železnej studničke uskutoční druhý ročník cyklistických pretekov Novomestský pedál. Organizuje ich mestská časť Bratislava – Nové Mesto v spolupráci s občianskym združením Deťom pre život a budú súčasťou série pretekov s názvom Bratislava Region Cup.
 
Preteky sú otvorené pre všetkých priaznivcov cyklistiky – deti aj dospelých. Štart bude pri bývalej reštaurácii Snežienka na Železnej studničke. Deti majú trať priamo na lúke, starších čaká časovka do kopca s cieľom na Kamzíku,“ povedal starosta Nového Mesta Rudolf Kusý.
 
Novomestský pedál 2014 má niekoľko kategórií, pričom časovka začína o 10.00, detská časť o pol jedenástej. 
Polovica výťažku zo štartovného pôjde na pomoc onkologicky chorým deťom. „Podujatie má okrem športového zážitku aj významný charitatívny rozmer. Preto sa teším, že aj mestská časť Nové Mesto pokračuje v tomto populárnom športovom podujatí,“ hovorí Miro Bílik, predseda OZ Deťom pre život.
 
Nedeľné preteky budú spojené aj s  oslavou Medzinárodného dňa detí. Mestská časť Nové Mesto pre deti pripravila množstvo súťaží, atrakcií, cien a prekvapení. Deti si aj s pomocou rodičov budú môcť otestovať šikovnosť v súťaži, pri ktorej budú „prezúvať“ pneumatiku na bicykli na čas. K dispozícii bude cyklistický trenažér, pričom toho, kto dosiahne najvyššiu rýchlosť, čaká zaujímavá cena.
 
Celý program MDD bude zdarma. V spolupráci s Dopravným podnikom bude v lokalite posilnená hromadná doprava.


Vytvorené: 13.11.2015 21:44, webman
Hore
Hore
Hore